Opis
Kraj pochodzenia, producent, dystrybutor
Kropek Sp.Z.O.O. Sp.K. ul. Kościerska 26 Zblewo
Przechowywanie i użycie
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.
Składniki surowca (wyświetlany na karcie)
Ciasto Drożdżowe Słodkie (Mąka pszenna, typ 500 (60%), Woda (14%), Jaja (9%),
Cukier (9%), Margaryna miękka, 70% tłuszczu (5%), Drożdże kruszone (Q+) (3%), Sól
biała (0%)) (96%) (zawiera Zboża zawierające gluten, Jaja i produkty pochodne), Mak
niebieski (4%),
Zawartość wartości odżywczych w 100g
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Białko 8.13 g
Tłuszcz 6.5 g
Kwasy tłuszczowe nasycone 2.28 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone 0.8 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone 1.58 g
Cholesterol 31.06 mg
Węglowodany og. 52.59 g
Sacharoza 8.78 g
Laktoza 0 g
Błonnik pokarmowy 2.4 g
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA GOTOWY PRODUKT
kJ 1237.22 kJ
Kcal 295.62 kcal
% białka 11%
% tłuszczu 20%
% węglowodanów 71%
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone 1.58g